Menu
Gildia Pióra na Patronite

maleńka M.

nie płacz
chociaż zimno
cichutko
skrzydełka rozwiń
unieś do nieba
dziecięcy śmiech
porzucony wśród ruin

nie płacz
nie zaznasz bólu
lecz i radości
nie dano ci przeżyć
małe serduszko
już bić przestało

nie płacz
duszyczkę nieskalaną
najpiękniejsze
poprowadzą anioły
do domu
w błękicie ukrytego
bo tutaj
twa skończyła się tułaczka
nim tak naprawdę
się zaczęła ...

159 517 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!