Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie pamiętam tych ludzi...

...

Nie pamiętam tych ludzi którzy dziś stukają do drzwi dotykają okien
rozkradliby moje wnętrze gdybym bez protestu sypała okruszyny własnych myśli za próg...
podchodzą bardzo blisko łaszą się rzucając nieszczerze dobre słowa
szukają uwagi
otrząsam się jak od deszczu lecz nie przesiąkam nimi
nie wpuszczam za próg
zamykam jeszcze szczelniej każdy okruch siebie
by nie stracić tego kim jestem
własnej duszy...

jasną nocą spadają skrawki nieba
garściami świetlików
dotykają moich myśli...
bez maski jestem sobą

nic nie gubię
nic nie tracę
dostaje wszystko w zamian szczerością pejzażu samotnej nocy...

Anita Steciuk

Blog literacki Anity Steciuk Anioł deszczu

15 421 wyświetleń
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!