Menu
Gildia Pióra na Patronite

Było blisko

Nie otworzę tamtych bram
inny klucz trzymają dłonie
tę bezsilność w sobie mam
Nie ten wóz i nie te konie

Z tyłu głowy były głosy
dziś nie mają już znaczenia
czas grzebieniem czesał włosy
i prostował mi marzenia

Raz mnie smucą a raz śmieszą
obraz kiczem już się staje
pejzaż oko jedno cieszy
ale niesmak pozostaje

Nie sięgnąłem po co chciałem
może blisko tego byłem
szanse swoją pogrzebałem
gdy w obłokach kiedyś śniłem

Góry lodu też topnieją
mam poczucie wielkiej winy
moje szanse już maleją
nie przeciągnę tam tej liny

Nie tą drogą podążałem
tą na skróty bliżej było
czy nie mogłem czy nie chciałem
bo tak życie się toczyło

2527 wyświetleń
24 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!