Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Nie napiszę

Nie napiszę nic o ojczyźnie,
bo zepsuła ją polityka
Nie napiszę nic o polityce,
bo naród...
Nie napiszę nic o Bogu,
bo to to samo co Kościół
Nie napiszę nic o kościele,
bo Bóg ...
Nie napiszę nic o seksie,
bo z kobietą nie wypada
Nie napiszę nic o kobietach,
bo seks...
Nie napiszę nic o miłości,
bo ileż można
Nie napiszę o zimie,
bo powinna być wiosna
Nie napiszę o wiośnie,
bo wczoraj padał śnieg
Nie napiszę nic więcej,
bo dalej nikt nie przeczyta

103 446 wyświetleń
1204 teksty
141 obserwujących
  • kuloodporna

    9 April 2021, 23:24

    Ja bym przeczytała .....z ciekawości ......😇

  • szpiek

    9 April 2021, 21:35

    Miałem nie napisać komentarza....😊, miała być satyra, sarkazm, ale wyszło inaczej 🥴

    • szpiek

      10 April 2021, 04:20

      W poezji wszystkie chwyty dozwolone

  • onejka

    9 April 2021, 20:55

    Odebrałam wiersz, jako bezsilność. Niby wszystko już było, jednak zawsze można coś dodać. Co z tego kiedy czasem „ ręce opadają” , a to co dzieje się wokół przytłacza...

  • piórem2

    9 April 2021, 19:04

    nie pisz wystarczy ze tam jesteś, wszyscy czekamy na lepsze jutro

  • szpiek

    9 April 2021, 19:02

    Nie napiszę komentarza 😛

  • piórem2

    9 April 2021, 19:00

    wszystkim się wyczerpują tematy,
    to widać

  • 9 April 2021, 18:59

    No właśnie!
    Czyli, te tematy cię kręcą.
    Powodzenia!