Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nie mogłam

Nie mogłam wtedy inaczej zdecydować,
Od dzisiaj nie będę tego żałować.
Wtedy byłam pewna, że chcę z nim być,
Że mogę do śmierci razem, szczęśliwie żyć,

Nie mogłam przewidzieć, tego co się stało,
Tego jak życie z nim mnie wychłostało.
Dzisiaj zbieram z trudem swoje szczątki,
Choć mam po tej decyzji też dobre pamiątki.

Nie mogę zmienić tego co przeżyłam,
Przecież kiedyś z nim szczęśliwa byłam.
Dlatego od dzisiaj, będę siebie szanować,
Z wiekiem nauczę się inne decyzje planować.

56 126 wyświetleń
486 tekstów
32 obserwujących
  • Victoria Angel

    13 April 2023, 16:00

    Porażki życiowe uczą, hartują charakter i wytrzymałość. Nabiera się się mądrości. :-)

    od 2010, Naja i Uzjel
  • Uzjel

    13 April 2023, 15:48

    Nie ma już w Tobie poczucia winy..
    Nie mogło i nie może go być.
    Dzielna jesteś.

    od 2010