Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Dwie korony

nie miałeś wdzięku ni blasku
widziałam we śnie Twoje blizny
i wbite w powieki ciernie
i twarz
moim złem przeoraną

patrzyłeś na mnie z krzyża
najpiękniejszym ze spojrzeń

więc zdejmuję sandały i płaszcz
i wspinam się po śladach gwoździ
do nieba Twoich ran

i pójdę za Tobą wszędzie
by kiedyś złożyć głowę
jak wotum
na szafocie Twych ramion

137 935 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • Adnachiel

    25 January 2021, 08:46

    Tylko Ten, który zna wszystkie przepaście pod naszymi stopami, jest naszą Drogą.

    Uwielbiam, gdy tak do mnie piszesz... :)

    od giulietka, sprajtka, Fergus