Menu
Gildia Pióra na Patronite

zazdrość

nie ma na nią mocnych
pojawia się i na Ciebie
zęby sobie bardzo ostrzy
z której strony dopaść...

nie masz na nią wpływu
uciec przed nią się nie da
jest przebiegła jak lisica
bez skrupuł potrafi omotać

pod byle pretekstem
cały świat wywraca
do góry nogami spokój
zamienia jednym słowem

w piekło potrafi zniszczeć
najlepszą przyjaźń i miłość
kim ona jest już się domyślasz...
moje Drogie Panie zawiść

niewolnicą jej najczęściej
pada kobieta marny puch
inne sposoby ma silna płeć
więc miejmy się na baczności

93 761 wyświetleń
901 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!