Menu
Gildia Pióra na Patronite

Motyle

Nie lubi patrzeć w lustro

Ciągle błądzi oczami po pieknych motylach
dostrzega je wszędzie
lekkie
zwiewnne
niedościgłe
niedostępne

myśli
że obnażają
każdą jej wadę
każdą rysę

mści się na sobie
karze swe ciało
i rani serce

nie che nic czuć
tylko głód
jedyną drogę do perfekcji
jedyną ścieżkę do motyli

12 300 wyświetleń
134 teksty
10 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!