Menu
Gildia Pióra na Patronite

😁

Nie łatwo jest wymyślić wiersz,
który będzie miał swój sens.
Niejeden się nagłówkował,
i niejeden zrezygnował.

Żeby nacieszyć umysł ludzi
trzeba sam się natrudzić.
Ułożyć rymy i sensowność
aby czytało się jak nowość.

Można napisać o byle czym,
dopasować ładny rym.
Ludzie łykają każde wersy
jak szczerbaty dziad krakersy.

27 756 wyświetleń
239 tekstów
1 obserwujący