Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przysięga

Nie kupię Ci kwiatów ani czekoladek
Nie kupię biletów na film romantyczny
Nie będzie wystawnej kolacji przy świecach
Nie będzie ucieczki w melodie miłosne

Nie pójdziemy tańczyć jak było w zamyśle
Nie będzie poezji zakrapianej winem
Nie będzie gry wstępnej w oparach lawendy
Nie będzie szaleństwa nocy bezwstydnej

Wszystko to mamy niemalże na co dzień
gdzie zmysły karmić dla nas to nie sztuka
więc może powtórzmy co niepowtarzalne
czego udawać nie można, czy oszukać

Pamiętasz Miła nasz dzień zakochania
gdy w oczy patrząc dłonie Twe ściskałem
a słowa dla siebie tak skrzętnie składane
z ust naszych drżących wyjść ku nam nie chciały?

Jak przez to co świat nam cały przesłoniło
spełnieni emocji wzajemną męczarnią
z oczu jeno nasze szczęście czytając
staliśmy się czystej miłości harmonią?

Po latach tego co zwą wspólnym życiem
chcę znowu poczuć tamtej chwili magię
ten strach i tę ulgę gdy serce wybiło…
…ubi tu Gaius, ibi ego Gaia

luty 2015

28 115 wyświetleń
253 teksty
34 obserwujących
  • 15 February 2015, 10:53

    hm .. oranżerię tym razem ... nasiąkniętą pomarańczem ;)