Menu
Gildia Pióra na Patronite

nie zawsze miłość jest niewypałem

nie każda miłość
musi być niewypałem
nie zawsze w miłości
podstęp i wyrachowanie

przecież ma się oczy
rozum nie tylko serce
do kochania w potrzebie
nie musowo rzucać się

od razu na głęboką wodę
czasu wymaga kochanie
kąpiel nie wskazana
w gorącej wodzie

gdy emocje biorą gorę
nad rozsądkiem w głowie
śpiesz się powoli i obserwuj
pociągnij mocno za język

pojedynek na słowa
bardzo dużo wyjaśni
i umysł rozjaśni
łatwiej nabrać pewności

gdy się zadaje pytania
i konkretnie odpowiada
jeśli zamiary uczciwe
i głos serca nie kłamie 💞

94 309 wyświetleń
912 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!