Menu
Gildia Pióra na Patronite

rozmowa

nie jestem zdenerwowana
ale skupić się nie mogę
deszcz spokojnie rozbija krople
na mojej szybie
spływają natychmiast po myślach

perspektywa Jego
nawet niedostępna
uładnia mnie w okamgnieniu
trudniej godzić się teraz z niczym…
trzeba znowu odwrócić mi wzrok

może zbiorę szybko ten deszcz
do filiżanki jak do czary
(zaraz 11.00 pora naszej kawy)
do smaku dodam moje serce
wypijesz ją ze mną?

18.02.2020, wtorek, 11.00

33 806 wyświetleń
282 teksty
28 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!