Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nikt wielki

Nie jestem wielkim pisarzem,
Którego dzieła czytają uczniowie w szkole.
Nie jestem wybitnym artystą,
Którego dzieła ogląda cały świat.
Nie jestem wielkim marzycielem,
Który chodzi z głową w chmurach.
Nie jestem nikim wielkim.
Jestem tylko nastoletnią dziewczyną,
Nie potrafiącą żyć istotą.
O niczym wielkim nie marzę
Ja tylko...
Pragnę podzielić się z Wami moimi myślami.
Nie mam przyjaciół i nie mam z kim rozmawiać,
Więc pragnę tylko prosić o Wasze zrozumienie,
Ofiarując wzamian moją nieudolną poezję.

1609 wyświetleń
10 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!