Menu
Gildia Pióra na Patronite

nie da się

nie da się
zapisać szeptu
co lekko drasnął
ciszę.
nie dostrzeżesz punktu
w który
wpatrują się
nieobecne oczy.
nie odczytasz
słów
zapisanych w myślach.
nie odkryjesz
uczucia
które drzemie
na dnie serca
śniąc sen
proroczy.
nie usłyszysz
zawodzeń duszy
co dusi się
w ciele
i szarpie się
w wyzwoleńczym
ataku.

4098 wyświetleń
39 tekstów
2 obserwujących
  • 28 July 2010, 18:33

    Piękny wiersz Moniko:)

  • Amell

    25 June 2010, 16:42

    bardzo mi się podoba...piękne słowa i ten styl.

    pozdrawiam:)

  • Paticzek_84

    24 June 2010, 20:53

    krótkie wersy, ale ładne i delikatne, lekko się czyta...