Menu
Gildia Pióra na Patronite

słońce

Nie będzie nas przy kolejnym wschodzie słońca,
gdy słońce zajdzie, będziesz dalej niż bliżej,
promienie załamią się poniżej..

wyjdzie księżyc
a ty
się będziesz oddalał,
burza powie, że nie kochasz,
a ja poproszę Boga byś upadał ...

nie dałeś rady ponieść tego ciężaru
co dał Ci Bóg,
byś pokazał
którą wybrać

z tysiąca dróg.

Skręciłeś w tą niewłaściwą ze ślepym zaułkiem.

I właśnie tutaj zachodzi słońce,
by nigdy już się nie podnieść ...

480 wyświetleń
4 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!