Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Ja nie Janie

Nie będę się spieszył kochać
Mistrzu Janie
pośpiech kukułczym gniazdem
pisklęciu miłości
uczyłeś tak wiele
jasnym uśmiechem smutku
a zapamiętany ci tylko
"pośpiech i miłość"
dziwnych ludzi
co bardziej kochają się spieszyć
niż spieszą się kochać
choć uczyłeś że miłość
jak matka co straciła syna
bólem zmarszczek
szronem cierpienia
wciąż czeka by z nim umrzeć
bo ludzie odchodzą
lecz miłość zostaje
przychodząc nie czekana
odchodząc cicho
doczekanym jej zbyt głośno
swym pośpiechem
jak matka utratą syna
Jarmarczną tandetą banału
wciąż ci fałszywie brzęcząc
"kochać spieszyć się bo śmierć"
tak bardzo wszyscy się spieszą
że brakuje im czasu na miłość
i twe Janie wiersze
Dlatego ja się nie spieszę.

89 703 wyświetlenia
1387 tekstów
12 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!