Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 28 January 2020

...

nie będę opowiadać Ci o Aniołach
błądzących wśród rzepakowych pól
i tak nie uwierzysz

o świcie znikniesz
szukając raju
w zgiełku szarego miasta

ja zabiję samotność
uśmiechając się do lustra
i zamawiając dwie filiżanki kawy
w przydrożnym barze

nie będę czekać
ani tęsknić
nie mam do tego głowy

odliczę tylko godziny
nim wieczór nastanie
i wrócę na moje żółte pola
mgłą gęstą

Anioły już tańczą...

28 169 wyświetleń
259 tekstów
3 obserwujących
  • giulietka

    28 January 2020, 06:30

    Nie mogę się nasycić tym wierszem, jest w nim coś, co mnie przykuwa i wracam do niego jak do tych żółtych pól.
    Artyzm na najwyższych obrotach!

  • 26 January 2020, 21:16

    Ciekawy. Chociaż brzmi dwuznacznie. Nie wiem któremu zaufać.

  • Monika M.

    25 January 2020, 23:16

    Nad polami nawłoci też tańczą. Może anioły kochają żółcienie?:)