Menu
Gildia Pióra na Patronite

Moja bajka

Niczym Alicja
Błądzę alejkami parku
Od drzewa do drzewa
Od cienia do cienia
Uciekam, umykam
Błądzę…
Szukam zaczarowanego królika
Małej norki,
W której mogę się skryć.
Czegoś, co mi pomoże
Kogoś, kto uratuje.
Chcę znaleźć mój flakonik,
Napar, który sprawi że zniknę.
Proszę. Uratuj. Pomóż.
Lecz nie. Nie ma tu nikogo
Wokół same obce twarze.
Jest! Jest mój Kapelusznik.
Pędzę. Biegnę. Podążam.
I…
I skończył się mój park.

Dla pani W.

18 812 wyświetleń
136 tekstów
7 obserwujących
  • awatar

    14 July 2010, 23:30

    Dobrze oddany nastrój chwili ? +:)