Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niczyje

niczyje

Jak kawałki kalki na wiatr rzucone
Ich oczy puste świątynie obłudy
Ciała drżące i wonne niczym konwalie
Na głuchej polanie zielonej
Czekające na deszczu płomienie
Na łzy kalekie, które spadną by zrosić ciało

2580 wyświetleń
33 teksty
13 obserwujących
  • awatar

    21 August 2010, 16:12

    dobrze skupione, pozdrawiam +

    / głucha polana, na co głucha ? albo czemu głucha ? /