Menu
Gildia Pióra na Patronite

droga do ciebie jest niewypowiedzianym słowem

nic bardziej smutnego jak przyjść
kiedy nikt nie czeka
otulić się jedną
chwilą tylko
i odejść

a świat ?

trwa
kręci się dalej
choć może anioły płaczą
łykając rozpacz spod powiek
kiedy umiera dziecko z pytaniem

w oczach

- czy taki właśnie jest człowiek ?

22 050 wyświetleń
189 tekstów
51 obserwujących
  • Gaia

    7 August 2013, 21:32

    nic bardziej smutnego Luterin
    i tylko ciężko od westchnień

    Ale jutro jest wolne od błędów
    więc może jednak
    :)

  • luterin

    7 August 2013, 15:52

    Kiedy świat zamiast
    ciepłem matczynych dłoni
    wita chłodem zamrażarki
    żadne słowa już chyba...

  • misiek45

    6 August 2013, 23:57

    Bardzo smutny wiersz...-pozdrawiam serdecznie na dobranoc:)

  • 6 August 2013, 22:16

    Lub czekać... i nikt nie przychodzi.

  • Kasik

    6 August 2013, 21:36

    Brak mi słów...

  • giulietka

    6 August 2013, 18:38

    poruszający

  • motylek96

    6 August 2013, 18:30

    wymowny