Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Piątek 13~~


Niby zwykły dzień tygodnia
Lecz to piątek trzynastego
Czy to pech czy szczęście może
Każdy sądzi coś innego

Jakie tego są przyczyny
To od wieków jest zagadką
Że tak bardzo w to wierzymy
Żyć z przesądem nie jest łatwo

Mówią że to przez Filipa
Który zniszczył templariuszy
A zaś piątek w chrześcijaństwie
Męką pańską świat poruszył

Lecz to tylko zbieg wydarzeń
Dzień jak każdy bez wyjątku
A trzynastka to wymówka
Jeśli jest coś nie w porządku

Łatwiej przyjąć tą zasadę
Że to pech i mieć wymówkę
Ja dziś raczej film obejrzę
Gdyż widziałam już czołówkę.

109 621 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • AsiKa

    19 December 2013, 22:00

    Oj przesądy, każdy w coś tam wierzy , nawet Ci co twierdzą , że nie są wcale przesądni, robią coś mechanicznie. Bo żeby nie zapeszyć.
    Wiersz mądry i ładny, jak zawsze Aguniu.

  • Czinka

    13 December 2013, 12:05

    Nie jest taki zły ten piątek trzynastego..dla mnie pewnego roku był najszczęśliwszym dniem..urodziłam syna

    świetny wiersz Ago

    pozdrawiam i pięknego dnia życzę

  • krysta

    13 December 2013, 00:23

    Świetny wiersz:)))
    Pozdrawiam Agnieszko :)

    http://www.youtube.com/watch?v=IbzjScBve8U

    Video IbzjScBve8U
  • MyArczi

    13 December 2013, 00:13

    haha, świetne :)