Menu
Gildia Pióra na Patronite

K...

Nerwowo wbijając paznokcie w naskórek,
szukam Cię gdzieś głębiej,
gdzie ból na granicy stoi między nami,
i czuję Cię,
wyraźniej,
świadomiej,
pełniej...

Do krwi zdrapuje te wszystkie rany,
które w zaschniętym strupie blizny wieczne zwiastują,
Krew strumieniem tryska,
jestem coraz pustsza,
a płynne do mózgu wracają wspomnienia.

Pamiętam...
Kiedyś nazwałeś mnie gwiazdą,
spoglądam w niebo szukając wytchnienia.
Szukam Nas gdzieś wśród ciemnej nocy,
lecz odkąd odszedłeś,
gwiazd już nie ma...

13 514 wyświetleń
100 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!