Menu
Gildia Pióra na Patronite

Daremne próby

Naznaczony pieczęcią złego uroku;
by nie zaznał już co jest po zmroku.

Stawiany przed wielkimi dla ludzi wyzwaniami;
lecz nie to wyzwanie wzbudza w nim tak ogromne staranie.

Cel mu wytyczony, w połowie drogi;
To o niego tak walczy, by przekroczyć progi.

Wydawać się może, że blisko celu jest swego;
Sprawdza… nie wykonał zadania całego.

Dziury łata, stara się, próbuje;
Na co mu to, skoro i tak los to zrujnuje?

8687 wyświetleń
65 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!