Menu
Gildia Pióra na Patronite

Apel

Naturo, nie ustępuj!
Ty - piękno absolutne.
Nie poddawaj się polimerom!
Syntetyczne uśmiechy są smutne.

Smutne i duszy pozbawione
plastikowe ciało, kwiaty i drzewa.
W plastikowym ogrodzie
plastikowy ptak melodyjki śpiewa.

Świat jak kulisty znicz w plastiku.
Znicz z krótkim, tlącym się knotem.
"Światły" człowiek go zapalił.
Naturo, zduś ten płomień, wróć z powrotem!

57 055 wyświetleń
468 tekstów
17 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!