Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nastała noc i błyszczą gwiazdy
na hebanowym niebie
czy z słodkości byłaś i ktoś cię zjadł
niestety tego nie wiem

Nie jest mi żal i nie smutno mi
Matulu ukochana
utuliłaś mnie do kojącego snu
gdy huk szargał spokój

Pamiątkę mam - gorzką bajeczkę
wieczorną opowiastkę
że króla zjadł pies pazia zjadł kot
królewnę myszka zjadła

I teraz już wiem że krótka bajeczka
miała drugie denko
bo z cukru był król z piernika paź
a królewna z marcepana

I starzy wrogowie - pies kot i myszka
zjedli słodkie ludki
potem już zawsze żyli w przyjaźni
okoleni zgodą

Nie ronię łez choć odeszłaś stąd
Mamusiu moja droga
zły czas minął już nie ma złych burz -
to tylko twa zasługa

https://www.youtube.com/watch?v=sDKhOgc9Xq0

1955 wyświetleń
20 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!