Menu
Gildia Pióra na Patronite

Hej, Ty..

napiszę poemat
rozpoczynając go od wędrówki
dłonią po Twym ciele

zacznę Cię i dokończę
przeczytam kartkę po kartce
wyczulając zmysły
kiedy przymknę oczy

i tak zobaczę więcej
przez zamknięte powieki
zapamiętując Cię
opuszkami palców

jestem zbyt blisko
by być daleko
by choć na dzień
na jeden zwykły dzień

gdzieś mi pani Miłość
przyszyła na serce
kawałek Ciebie

mimo że już postrzępiona
w kilku miejscach przetarta
ciągle moja
wyczekana

..wróć.

http://www.youtube.com/watch?v=dfDNphi91X0

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
  • misiek45

    19 February 2013, 11:27

    Ktoś kiedyś powiedział że kobieta jest jak ciekawa książka pełna tajemnic,szczęśliwy ten kto potrafi ją przeczytac do końca,tak mi przyszło czytajac Twój wiersz i słuchając pięknej melodii -pozdrawiam miło:)