Menu
Gildia Pióra na Patronite

Niemoc

Napisz o mnie...
(Głębokie pragnienie.)
Nie o innych,
O mnie.
Potrafisz?

Znasz mnie,
Moją przeszłość,
Podejście do świata,
Moje uczucia.

Dlaczego milczysz?

Stoję przed Tobą nagi,
Bez tajemnic,
Bez złudnych masek.

Znasz mnie,
Więc skąd opory?

Czasami kilka prostych słów
Kosztuje tak wiele,
Tak dużo czasu zabiera.

Pragnę, pragnę Cię przyodziać
Własnymi słowami.
Musnąć słowem
Każdy fragment ciała,
Zatopić się w głębi Twojej duszy.
Wiele razy kroczyłam tym szlakiem.

Z Tobą jak z górami
-zachwycam się niezwykłymi widokami,
Podziwiam kaskady rwących uczuć,
Poznaję wciąż nowe jaskinie i szczyty myśli.

Z Tobą, jak z górami
- kocham i nie umiem opisać.

Ukochanemu

13 948 wyświetleń
214 tekstów
12 obserwujących
  • Martini2726

    24 April 2015, 22:33

    Piękniej i szczerej na te chwilę nie potrafię. :))
    Miło, że zajrzalaś do mnie. Jednak kogoś interesuje moja twórczość. :))
    Pozdrawiam serdecznie.

  • Naja

    24 April 2015, 19:49

    Ależ pięknie o Nim Marti :-)