Menu
Gildia Pióra na Patronite

Grobowe echa

Napisali w internecie, że w Krakowie umarł poeta.
Hmm. W Krakowie żyje ich tysiące.
Ano jak to w Krakowie. Echo odpowiedziało.
Nic dziwnego, że nikt ich nie zna.
Znam Ziemianina. Odpowiedziało echo.
Zaraz dodało. Bywało się na koncertach SDM.
Reszta znanych krakowskich poetów martwa.

Zaś w Żywcu pono kilkanaście zespołów rockowych.
Tak? Zdziwiło się echo.
Nigdy nie słyszałem, więc nie odpowiadałem.

Zatem w Bielsku takich kapel
Musi być kilkadziesiąt.
Bez echa.

Kto pisze wiersze do piosenek
Beskidzkich kapel rockowych?
Pewnie poeci, o których milczą echa.

297 751 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!