Menu
Gildia Pióra na Patronite

Podwieczorna miejska impresja

Napij się piwa
zjedz loda
a dziecku kup
watę cukrową
zanim przyjdzie kryzys i głód
rządź
z pękatym portfelem
i podniesioną głową

Ktoś w tym mieście
pomalował dzieciom twarzyczki
a niebu podbił oko
fioletowym echem
żar lał się z nieba
ale jest ciężka chmura
w perspektywie miejskiej

Popatrzyłem w bok
kobieta wypuszcza nogi
pod stół
opalone
i zgrabne
pies "podsikał" donicę
piwo pluszcze pod nalewakiem...

128 106 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • Naja

    30 July 2021, 18:35

    W życiu, jak na giełdzie...