Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gwiazdko na niebie...

Na niebie gwiazdka się kołysze,
Patrzę na nią, może coś usłyszę.
Kiedy się tak patrze i wsłuchuje
Słyszę jak serce me pracuje.
I zadaje sobie pytania:
Czy ta gwiazdka co kołysze się na niebie
to czyjeś życie w niebie...?
Czy ona będzie świeciła
dopóki krew będzie w moich żyłach tętniła...?
Czy ona się dla mnie rozpaliła
I całe życie ze mną, jak serce będzie biła...?
Czy to ta gwiazda wskazuje mi drogę dalszego życia...?
Czym jest ta gwiazda na niebie...?
Czy to moja świeczka która zgaśnie na pogrzebie...?
A może to anioł, który nas w nocy strzeże...?
Gwiazdko na niebie
Kim ja jestem dla Ciebie...?
...

28 031 wyświetleń
169 tekstów
7 obserwujących
  • Maniek2012

    25 April 2013, 21:00

    Dziękuję bardzo :)
    Pozdrawiam :)

  • Szecherezada

    25 April 2013, 11:23

    Gdy to przeczytałam... chciałabym być gwiazdą...
    Wiersz piękny, pozdrawiamz wspaniały!

  • Elizabetta

    8 April 2013, 20:37

    A może spełni moje jedno marzenie?:) Bardzo uroczy wiersz:)

  • Albert Jarus

    8 April 2013, 20:32

    takie proste i miłe, mi się podoba :)