Menu
Gildia Pióra na Patronite

na okrągło

naleśnik, ot co to, ni fraszka, igraszka,
lecz bywa to dla mnie gorzka porażka
z tej mąki poezji na pewno nie będzie,
być może proziaki wyszły by prędzej
wylej to ciasto, podszepnął mi ktoś,
czuję, że żółcią przesiąkam na wskroś
choć rwie się, przywiera, ja nie ustaję,
mozolnie tworzę zlepki nieśmiałe
niech poparzone palce, ochłoną trochę,
jeszcze z was zrobię krokiety złote

69 597 wyświetleń
635 tekstów
15 obserwujących
  • kukaczka

    3 February 2023, 07:22

    Idzie Ci całkiem zacnie :) jak to banał brzmi od jakiegoś wieszcza, praktyka mistrza :)
    będzie perfekcyjny naleśnik - też

    od tusiak
    • tusiak

      3 February 2023, 08:33

      dziękuję, jak miło, że ktoś umie czytać między wierszami :)

  • Irracja

    30 January 2023, 22:59

    ... dawno nie widziałem takiego wiersza... ni to fraszka, ni wiersz... i z uśmiechem... prawo...

    od tusiak
    • tusiak

      31 January 2023, 19:29

      dziękuję ;)