Menu
Gildia Pióra na Patronite

,,Pijak"

Nalej mi już ostatni raz
Nalej mi już najwyższy czas
I nie mówi mi,że pijąc robię źle
Nie dyktuj! nie rozkazuj! Nie ratuj mnie!
Upiję się i pójdę stąd
Upiję się nienawiść zgubię swą
Bo kiedy piję to łatwiej mi jest żyć
I kiedy piję to nie muszę nic już kryć
Nie pytaj mnie dlaczego robię tak
Nie pytaj mnie po co? co? i jak?
Ja swoją szansę miałem już
Tą moją szansę przykrył gęsty kurz
Co miałem, zmarnowałem, to fakt
I teraz alkohol nadaje memu życiu takt
Nikt nie rozumie problemów tych
Nikt nie dostrzega łez w oczach mych
Nikt nie potrafi zrozumieć mnie!
Wkoło tylko krytyka,która serce tnie
Lecz koniec mój tak bliski już
Czarny Anioł śmierci jest tuż tuż
Zabierze mnie do siebie tam
Zabierze mnie, obiecuję wam
Tylko chwila i opuszczę ten świat
Anioł wykona ruch, szach i mat!

Lecz jeszcze żyje
Nadal jest tu
Nie zadaj pytań
I nalej mu!
To człowiek,któremu perspektyw do życia brak
Mówią o nim: ,,Zwykły pijak"
,,Typowy wrak"

959 wyświetleń
11 tekstów
0 obserwujących
  • Eratooo

    5 December 2011, 17:05

    Codziennie mam styczność z takimi ludźmi ...większość ich krytykują, oczerniają . Nikt nawet nie próbuje ich zrozumieć. W sumie to oni nawet tego nie oczekują...ale powinniśmy być bardziej tolerancyjni i traktować ich tak jak każdego innego człowieka . I nie pomagać im na siłę. To nic nie da. Oni rozumieją swój błąd,ale większość z nich nie chce pomocy i raczej jej nie przyjmie.

  • słoneczniki

    5 December 2011, 09:08

    Wiersz o tematyce znanej chyba każdemu lecz nie każdemu zrozumiałej. Choroba, lęki, destrukcja człowieka...
    Trzeba mieć mnóstwo siły by odbić się od dna piekielnego uzależnienia...

  • Seneka 18

    5 December 2011, 08:27

    Niekiedy trzeba przejść przez piekło...to ludzka rzecz...niekiedy nawet trzeba umrzeć, by narodzić się na nowo...