Menu
Gildia Pióra na Patronite

Słowik

nakręcony słowik
na gałęzi z plastiku
przestał śpiewać

pękła w nim ostatnia sprężyna

jakby zbladło
zachodzące słońce na fototapecie w bloku

chyba odjęliśmy mu rumieńców

wszystkie wiersze uległy przedawnieniu

miały krótką datę ważności
jak każdy produkt jednorazowego użytku

...ale już nie łączy

odchodzę...

... już nie potrafię sobie poradzić z tym uczuciem, to tak bardzo boli...

57 358 wyświetleń
1702 teksty
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!