Menu
Gildia Pióra na Patronite

Schemat

Nakładają się na siebie obrazy
struktury z daleka i z bliska.

Dotychczas schowani w doczesności,
o markotnych duszach przygniecionych przestrzenią tła widokówek,
jednocześnie malejąc i rosnąc
przełamujemy ją w sobie,
by złożyć od nowa w bogatszą

pytaniem
o cud, zdarzający się poraz drugi,
- miłość
niegdyś w słowie natury
znająca śmierć.

30 318 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!