Menu
Gildia Pióra na Patronite

"Twój grzech"

Jakuss

Jakuss

Najwięcej bólu niech sprawi Ci cierpienie obcych serc.
Najwięcej smutku niech da Ci ilość przelanych ludzkich łez.
Prawdziwej radości szczególnie z pomocy bliźnim czerp.
Miłości, nie oczekuj... Nie na tym polega Twoje życie - Twój grzech.

Poświęcenie, niech od dziś będzie Twoim priorytetem - tego bym chciał.
A życie drugiego człowieka broń z całych sił, choćbyś swoje stracić miał.
I satysfakcją Twą jedyną niech będzie szczery w podziękowaniu grymas uśmiechu.
I niczego więcej naiwnie nie oczekuj, taka bowiem jest cena Twojego grzechu.

6576 wyświetleń
88 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!