Menu
Gildia Pióra na Patronite

Mądrość

Najtrudniej jest zrobić coś wbrew sobie...
Kiedy wiesz, że mądrzejsza droga jest tą,
którą żal ci podążać...
Jak gdybyś coś tracił...

Na przykład skłamać prosto w oczy,
że się kogoś nie kocha, wiedząc,
że nigdy nie będziesz mógł z tym kimś być.
Albo pozwolić dziecku mówić "tato" do ojczyma,
bez wyprowadzania go z błędu...

Tak. Są takie miejsca i okoliczności,
kiedy trzeba przekonać innych i siebie samego,
że można żyć bez powietrza,
że płynące łzy to łzy radości
lub zwyczajnie zejść w milczeniu ze sceny,
choć właśnie podnoszą kurtynę...
- oto właśnie mądrość.

10 957 wyświetleń
85 tekstów
8 obserwujących
  • Fileus

    15 September 2010, 18:54

    Amen, bo tak właśnie jest. Dziękuję ci że to powiedziałaś.

  • uschnieta_roza

    28 June 2010, 09:25

    Zgadzam się są takie chwile, ze musimy się przekonywać, że to co jest nie jest takie złe...