Menu
Gildia Pióra na Patronite

FUNDAMENTY

Najpiękniej jest, gdy ciotek kilka
I kiedy przychodzi popiątek,
Roznosi cię energia
Nosi unosi cię radość,
Każdą końcówkę tygodnia
Gdzie indziej śpisz i na jawie śnisz.

Najcudowniej jest, gdy kuzynek kuzynów,
Tak choć z mendel.
Gonisz z nimi szybciej niż wiatr,
Śpiewniej niż skowronek,
Bajeczniej od Sindbada
I wszystkich razem klehd,
A i tak za krótki dzień.

Jeszcze raz zaśpiewam pieśń,
Że dobrze kilka ciotek mieć,
A najlepiej kilkoro
Rodzeństwa jest mieć.
Albo chociaż brata
I siostrę, i wtedy życie
Cudem codziennie jest.

Mała hej! Mała wiesz?
O czym ten wiersz?
O czym ten nieskromny,
Pod prąd, nie trendy,
W tak zwanej kontrze,
Klęcząc niepokorny wiersz?

297 790 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!