Menu
Gildia Pióra na Patronite

+++

Najgorsze gdy przychodzisz do mnie nocą,
jesteś jak tnące ostrze.
W pół słowa przerwane myśli,
i Ty znów mi się śnisz.
Dlaczego Twe oczy takie zmartwione?
Co stało się w tamte dni?
W wspomnieniach nieudolnie tonę,
co było wtedy - nie odda nikt.
A przecież to nie miłość łączyła Nas..
Pół żart, w gardle dławił się strach, wody na ustach brak...
I znów niedogadanie..
Coś jak rysa na szkle,
niby nic a gdy dotkniesz boli.
Teraz gdy otworzyłam oczy, stale zastanawiam się..
co stało się tej nocy, w moim-Twoim śnie.

23 512 wyświetleń
218 tekstów
3 obserwujących
  • onejka

    6 March 2014, 09:08

    interesujący