Menu
Gildia Pióra na Patronite

Beztęsknota

nagły smutek bez przyczyny
jest moją wiarą
w niewidzialność anielską

która nadmiarem błękitu
zawisła na niebie

i już się nie da unieść w oczach
ogromu wszechświata

bo za ciężka jest samotność duszy
gdy tęsknota
przypomina mi ciebie

101 657 wyświetleń
955 tekstów
266 obserwujących
  • Adnachiel

    23 April 2016, 15:43

    Nie da się zdjąć tego ciężaru z duszy.
    Ani z serca.
    Można tylko o nim pisać.
    Albo opowiadać muzyką fortepianu, jeśli się umie grać :)

    Dziękuję serdecznie za wpisy.

  • giulietka

    23 April 2016, 15:29

    Znam ten smutek i ten nadmiar błękitu
    Który nie mieści się w wersach
    Cień znajomy
    Szept znajomy w prześwitach
    Co jak srebrzysty pył
    Osiada wzruszeniem na sercu

  • Malusia_035

    19 April 2016, 20:30

    Prawdziwa perełka ,z czysta przyjemnością biorę do zeszytu :)

    Pozdrawiam Adnachielu :))

  • krysta

    17 April 2016, 18:21

    ...zatrzymałam się na chwilę.

  • Adnachiel

    16 April 2016, 19:36

    Tak Mirku, to znowu ja :)
    Popełniłem jednak ten wiersz z premedytacją :)

    Dolores, dziękuję Ci. Lubię, gdy do mnie zaglądasz :)

    Pain... Przecież obiecałem :)
    Teraz Twoja kolej :)

  • PainWithoutLove

    16 April 2016, 19:24

    Przepięknie wzruszający.
    :)

  • DorotaB

    16 April 2016, 18:22

    Podoba mi się ,a w szczególności to "bo za ciężka jest samotność duszy" .

  • fyrfle

    16 April 2016, 18:18

    Są: smutek, wiara, anielskość, niebo, samotność, dusza i tęsknota. Nic dodać nic ująć:) - Adanchiel normalnie!