Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bez ciebie

Nadal piszę dla Ciebie wiersze.
Czułem jak zawsze na mnie czekałaś
patrząc przez powieki na niespokojny sen.
Kochana ...
Odeszłaś tak nagle, bez pożegnania.
A przecież włóczyliśmy się razem
późną porą po schowanym
pod deszczowym płaszczem
w miodowych kokonach, mieście.
Co mam począć teraz
sam z bijącym niebezpiecznie na alarm
domagającym się ......., sercem
bez ciebie ...

... moja słodka, czarnooka Melancholio?

30 318 wyświetleń
360 tekstów
51 obserwujących
  • silvershadow

    4 February 2016, 23:11

    Magdaleno - dziękuję Ci bardzo za zatrzymanie się u mnie.
    Pozdrawiam Ciebie serdecznie.

  • silvershadow

    13 January 2016, 11:02

    Dziękuję każdemu z osobna za obecność oraz pozostawione pod wierszem słowa.
    róż - tak, zresztą jak inne jego filmy.

    Pozdrawiam.

  • zielonomodra

    12 January 2016, 21:38

    Piękny wiersz, brawo

  • Papużka

    12 January 2016, 09:05

    Bez niej
    a jednak z
    towarzyszka myśli...

  • RozaR

    11 January 2016, 22:19

    A to Melancholiczka - alkoholiczka .