Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nad Sekwaną

Nad Sekwaną
Biskup Paryża chce nowej laickiej Notre Dame.
Nie raniącej uczuć pogan.
Lewacka zaś minister kultury Francji,
Pragnie najważniejszej katedry świata jaką była.
Zapisem świata minionego ma być.
Hiszpańska ekstremistka ultra lewacka,
Żąda Notre Dame, jako ostoi LGBTQ.

Wiesz, ja mogłem tam być. Szampana pić.
Wtedy w 1994 roku chciałem emigrować do Saint Denis.
A może by mnie maczetą rozpłatali, jak karpia.

Paryżanie. Kompletnie pogubieni w dżumach.
Gorszych od tamtej w Oranie.
Francji została francuska prowincja.
Nie skomląca do Ameryki,
Na smyczy z Berlina.

Świat patrzy, przeciera oczy, kręcąc głowami.
Pytają życzliwi w Turcji i Albanii.
Czemu żeś Paryżu zgilotynował chrzest?
Zgilotynował miastu i światu.

297 790 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!