Menu
Gildia Pióra na Patronite

Przemijanie

Nad powiek pobladłych poduszką
blaskiem snów
się pochylasz
czuję jak włosów niestałość
ujarzmiasz muśnięciem spojrzenia

długim sznurem pocałunków
opleciona
omdlewa szyja
słodkim ciężarem opadam
w chłodny ocean pościeli

noc gładzi zmarszczkę przy oku
chce ukryć
że nas już tu nie ma

137 939 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    4 October 2011, 17:46

    Adnachiel... dziękuję:)

  • Adnachiel

    4 October 2011, 14:17

    Wielkie.

  • giulietka

    3 October 2011, 23:06

    Być może nie taka samotna...
    Dziękuję Adam.

  • 3 October 2011, 22:33

    samotna łza mi z oka popłynęła ...

  • giulietka

    3 October 2011, 20:44

    No... mnie też zamurowało, tym bardziej, że miałam co do niego spore wątpliwości...
    Dzięki Dziewczyny, miło się czyta takie opinie;)