Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Płonący list "

Na wstępie pozdrawiam Cię
Gdziekolwiek teraz jesteś
W niebie czy gdzieś indziej
Piszę późną nocną porą
Bez przerwy bez pomysłu
List ten płonący ma być
-Czy wyjdzie mi?
-Jeśli nie - wybacz mi
List możesz spalić
Nie chcę się żalić
Na swój los, na życie swe
O nie, nie chcę tego nie
Przecież silna jestem
Tak mówiłeś i nie wątpiłeś
Ja wątpić potrafiłam
W tym bardzo dobra byłam
Nie wierzyłam
Twej wiary teraz mi brakuje
Dzisiaj troszkę gorszy dzień
Odwagi mi brakuje
Słabiej się czuję
Nie będę już Cię męczyć
Marzę, by zapaść w sen
-Wieczny sen...?
-Nie
-Jeszcze obudzić się chcę
Ktoś mnie potrzebuje

...

10.02.2021
23:55

281 873 wyświetlenia
2734 teksty
35 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!