Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 28 February 2022

Zdjęcie przechodnie

Na trzepaku dziecko
przelewa krew do głowy
z haczykowatych nóg

Kloszem nakryła ją
plisowana sukienka
kremowe rajtuzy
jak zawiłość snu

Rączkami drapie
zadeptaną ziemię
i śmieje się zwariowany świat

Kolega z patykiem
i gumą na zębie
wytwarza balona
wielkiego jak świat...

128 106 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • yetick

    3 December 2021, 21:15

    Niezapomniane podwórkowe zabawy z dzieciństwa, świetny opis 👍😎

  • kukaczka

    3 December 2021, 20:48

    ..qrcze, lata 70, nasz trzepak, moje podwórko?
    😁