Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdzie pieprz tam i wanilia

Na swoim końcu świata
mam każde nic
o którym wielu marzy

jakieś „mam gdzieś”
płacze po kątach
i głośno bez żenady
wydmuchuje zatkany nos

udaję że nie słyszę
i zakładam uśmiech
numer któryś tam
dla niepoznaki

najbardziej lubię kiedy
„dajcie mi wszyscy święty spokój”
błogim spokojem otula moje ramiona
a „nikogo nie ma w domu”
walczy z kocią obecnością

na moim końcu świata
„wszystko stoi na głowie ”
rozrabia jak mało kto
nawet w stanie niewskazującym

mój koniec świata
to najlepsza rzecz
jaka mogła mi się zdarzyć.

83 962 wyświetlenia
973 teksty
64 obserwujących