Menu
Gildia Pióra na Patronite

A sierpień niesie

Teksty z obrazami - A sierpień niesie - Cris
A sierpień niesie - Cris

na skrzydłach lata
kwiatów naręcze
soczyste ogrody

woń skrada serca
marzące
o nieskończoności

dzisiaj pod jesień
budzi echo
za mgłą kryjące

wyłaniasz z niej
zamykasz oczy
by ich nie zrosić

i cóż widzisz
na zielonej murawie
cudny taniec

pod parasolem nieba
mieniącym srebrem
gwiazd

ach…

© Krystyna Anna Szklarczyk
01.08.2020r./21:30

obraz z sieci Google, Pinterest.com

70 254 wyświetlenia
955 tekstów
61 obserwujących
  • Infinite Gentleman Night

    28 August 2021, 07:34

    Jak zwykle pięknym wierszem , cieszysz źrenice , kolorując pięknymi barwami cytatów stronice 😊
    Pozdrawiam serdecznie Krysiu 🌤

    od Cris
  • kati75

    4 August 2021, 18:13

    Pozdrawiam Krysiu ,pięknie napisane 🌼🌺

    od Cris