Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ad nusquam

Na skraju wiosny przykucnęłam
Wpatrując się w ciszę twych słów
Maleńka iskierka we łzie
Po policzku wolno płynie
Wspomnieniami się mieni
Podcina skrzydła nadziei
Do plecaka spakowałam
Góry i morze uczuć
Z podróży mej pamięci
Jedno z nas już dawno wysiadło
Planując przyszłość stoję
W kolejce po bilet do Meksyku
Po co mi Meksyk, jak nie ma tam Ciebie?
Po wspomnienia ołtarzy ofiarnych ...

7114 wyświetleń
62 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!