Menu
Gildia Pióra na Patronite

Samotność.

Na samotność skazaliśmy się sami,
śmiercią ukarało nas życie,
choć to nie ten czas,
wciąż gdzieś uciekamy.

Obsadzeni we własnych rolach
gramy przedstawienie dla życia
choć to nie my,
nie jesteśmy na to przygotowani.

Zaśpiewaliśmy niewinności kołysankę,
usnęliśmy wśród obojętności,
choć coś zgasło w nas,
drogę oświetlili nam inni.

W sercu wyryliśmy melodię,
miłości pokochaliśmy głos,
choć gdzieś odnaleźliśmy siebie
to tutaj jest nasz dom.

147 706 wyświetleń
2018 tekstów
322 obserwujących
  • LiaMort

    9 November 2014, 00:23

    dziękuje. ;)
    przyjemnych snów. ;)

  • krysta

    9 November 2014, 00:20

    piękny...zatrzymuje.
    pozdrawiam nocą :)