Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zdjęcie zrobione obok śmietnika

Na przygnębienie
najlepsza jest kawa.

Za oknem mgła jesienna jeszcze
choć śnieg w porach osiedli zalega
od sadzy szary
ktoś w wiadrze wynosi spopielone marzenia
i wysypuje do blaszanego śmietnika

Wtłoczyli nam do głów schematy
jesteś kimś gdy jesteś bogaty
jesteś kimś jak masz wyższe wykształcenie
i możesz komuś za ciężką pracę
zapłacić miską powszedniej kaszy

Wczoraj widziałem człowieka
szedł w starych butach
miał płaszcz znoszony
w ręce niósł chleb
i pasztetową
tyle dostał
na dzień od losu...

128 168 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!