Menu
Gildia Pióra na Patronite

Drogi życia

Na początku była jedna droga
prosta
wiedziałam że jest dobra
lecz z wiekiem przybywało dróg
krętych kamienistych piaszczystych
na jednych samotnie szłam przez świat
Na innych spotykałam kogoś kto postanowił wejść na moją ścieżkę życia
Pytałam szukałam błądziłam
pewnego dnia stanęłam na rozwidleniu dróg nie wiedząc co dalej
Obejrzałam się za siebie
zobaczyłam małą dziewczynkę
spojrzałam jej w oczy
Błąkały się w nich wspomnienia z mojego życia
z naszego życia
wiedziałam że wtedy się zagubiłam
weszłam na złą drogę może nie przeznaczoną dla mnie
ale chciałam by była moją
chce podejść do dziewczynki
zacząć od nowa
lecz dzieli nas niewidzialny mur
pokazuje mi tylko rozwidlenie dróg
muszę wybrać
pomyłka oznacza zmarnowane życie
podążanie za czymś co nie ma dla mnie znaczenia

1685 wyświetleń
14 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!